Saturday, October 30, 2010

jalan jalan & makan makan

yea, sy suka perasan :)

hai orang orang sekalian, hm. macam setiap hari je aku update blog kan ? biar lah. anda jugakk yang nak bace kan kan ?  *cehh macam ramai pulak yang nak bace. haha. by the way saje nak cerita about semalam. melepak bersama dian mashitah. bukan nya melepak actually tapi meneman si kakak bershopping memandang kan Roxy bakal mengadakan sale pada esok hari nya. so ape lagi. borong lahh. haha. hm. then jumpe pulak si afiq asyraf ngan nani. mula mula cadang nak lepak kat Geographer Cafe. then tak jadi pulakk * macam macam hal lah. pastu jalan jalan. lepak lepak. bosan sungguh waktu remaja ni kadang2 kan ? macam dah takda keje lain. hmm. then kitorang split up. tinggal lah aku dengan dian mashitah. bila perut dah berbunyi. kitorang pun pegi lah puas kan nafsu di Nandos, Mahkota Parade. see those pictures down here,


mouth watering kan ??

nyumph nyumph

bila perut kenyang, kita kena exercise kan ? so kami pun pegi lah berkaraoke untuk mengexercisekan mulut kami. haha. lama gila tak test power. haha. nyanyi 2 orang je. best. tak yah nak berebut. tapi masa nyanyi lagu " Anggapan mu " by Ziana Zain. sumpah mengah. haha. memang tak bole tarik tinggi lah. kalau masuk Malaysian Idol confirm kene kutuk dengan si Paul tu kau2 punya. haha. okay lah. thats all for now. nak melawat blog2 yang lain pula, see you guys. love, beby.

Thursday, October 28, 2010

A.

kenape tibe tibe je aku rasa mcam nak hentak kepala kau atas jalan tar eh ? sakit hati aku kau tau tak. kau mana tau. kau mana penahh amik tau ape aku rase. macam ni nak bagi kau chance lagi ? memang tak lah. huh. bila kau pegi kau mesti datang balik. bila dah datang balik mesti nak buat aku sakit hati ehh ? apesal ah ? ape yang kau tak puas sebenar nye ? bila da jadi macam ni. macam2 lah kau janji bagai. nak berubah. nak faham aku. tapi hakikat nye. huh. harammm. eeei. kenape lahh kau datang balik kan ? menyemak je laa.
tak habes2 nak sakit kan hati aku. kalau macam ni kau takde pun aku tak heran laa. bukan aku yang datang balik. tapi kau ! yang hati ni pun satu. pegi sakit buat ape ? bukan nya kau ada ape2 dengan die pun. die nak balik lambat ke cepat ke die punye pasal lah. die tak balik melaka ni pun lagi bagus. wat semak kepala aku je. time kau bosan time kau takde kete takde kawan baru lah kau nak cari2 balik kan ? memang baguss perangai. ape pun tak bole kau ni. kau kate kawan2 aku terukk. terukk lagi perangai kau tu. macam bagus nau. tak payah laa nak mintak2 chance lagi dekat aku. lagi kau contact aku lagi sakit hati aku. kau blahh jela wehh. aku tak mati punn kau takde. kawan2 aku ramai. kau pun penting kan kawan2 kau kan ? pegi lah kat kwan2 kau tu. sanjung dorang. dorang kan lagi best. lagi baikk. dorang yang tolong kau slame ni. bukan aku. kawan2 kau tu kan hebat semua nya. dorang bole jage kau lah. dont worry. haa. moral die kan kalau kau tak tau nak jage hati orang, jangan kecoh nak jadi boyfriend orang. jage diri sendiri cukup ! 

i have done it

    switch on lappy. loading. wallpaper with shortcuts. click mozilla firefox. type facebook. click new tab. type blogspot.com. facebook home and blog dashboard. 14 notifications and 74 friend requests. you see people, online isnt just about chatting. its actually addicting people to use it. somehow online is already my daily routine or a part of me * you can say so although ayah said " kau jangan nak mengadap laptop tu lame2, rosak mata nanti ". poor ayah having a daughter like me. i always talk shits when im boring, yeahh im boring now. the whole day my phone was silent eventhough it is not in silent mode. im stuck in front of this lappy in this messy room the whole day. there is nothing to do. of course i hate chores. im sorry ibu. i just dont know why i hate it so much. this entry must be the terrific entry of all. no stories. no plans. no ideas. here, let me shares with you guys something. i've dont something that really really bad. even i wont forgive myself for doing it. i've done it not only once but twice. i dont know if i should stop it. its bad but on the other hand it gives me something what i didnt get before. it really change my life and theres no one know except for my besties. only them that know how it feels. i wont elaborate more but i just wanted to say that for doing bad things i actually searching for myself. which i dont really know. waiting and searching. how i appreciate my sweet lonely time now. plus, its already be a secret between you and me people. lots of love, beby.






 

Sunday, October 24, 2010

selesai sudah segala nya

heyy peeps.lama tak update blog.haha.ini semua disebabkan final exams yg durjana itu.haha.setelah menempuh seminggu study week dengan kesakitan.aku menempuh pula exam week dengan kesabaran.haha.bukan main lagi ayat dia.tapi sumpahh memang soalan yg diberi tu mencabar keimanan aku.the whole study week aku demam plus flu plus batuk plus migrain and plus plus.haisshh.tapi sekarang ni final dah habis. yeay ! selesai semester pertama.bermula lah chapter kedua dalam babak kehidupan aku di matrikulasi itu.haha.semakin hari semakin menakutkan hidup kat sana tu.


hampir begini lah rupa aku ketika study week :


setelah selesai final exam,

seperti hujung minggu yang biasa, aku melepak kan diri di Dataran Pahlawan Melaka * memandangkan tak banyak mall pun kat Melaka ni.cuma kali ini berbeza sedikit kerana Aquissya si roomate aku tu ikot balik umah.so kami pun melepak kan diri di sane.jalan-jalan.cuci mata.heee.the excited part was i met my besties :) hoyeahhh ! Siti Farazeeqa bersama Apit nya dan Atiq Safirah bersama Cush nya.haha.rutin nya juga seperti biasa, melepak di McDonalds untuk makan, bercerita, bergossip, mengumpat dan sebagai nya.kasihan lah kepada kawan kami si pendek Nurul Ain Adnan itu haha kerana beliau terpaksa stay di matriks dan study untuk menghadapi final exam nya.sorry ye denan ! setelah agak berjam-jam melepak.aku pun bergerak lah dengan si Qussya pergi ke GSC carefour.nak tengok wayang kata nya.tapi tak tau nak tengok cite ape.sengal punya budak.last2 kami pun  tengok cite hantu The Child's Eye 3D. seram ! sampai aku kena gelak sebab menjerit kt dlm wyg tu.tapi ending nya agak menyentuh jiwa lah.sob sob.

 
 *The Child's Eye


                                    

        *bersama si kembar menonton sambil menjerit2.hahaha.ily.



*ehem-ehemm.telinga dan mulut aku jugakk telah kembali aktif seperti biasa.
i miss you mr.F


Saturday, October 16, 2010

good bye mr. F

DEACTIVATING  my mouth and ears ;






                                                                                                   bye ~bye sayang  ,
i'll come back for you ...

Sunday, October 10, 2010

mauro picotto and LANGE


*speedzone it says.

the flyers
                                 
the DJ




                                       the party                                    




yeah bebeh.em the event was at KL LIVE on 9.10.10. this is my first experience for such an event like that.it is totally awesome.its freakin me out when the dj start spinning the songs and the lighting was like OMG ! haha.its my first time kot.im way too excited.sorry :) .my adrenaline starts to flow at high speed when i see all those people starts to dance *function ! including my bero2 who dancing like oh yeah ! hahaha.well i dont really dance the music.haha.newbies kot.its ok.practice will make perfect.but i tried.haha.im trying to get into the songs while my bero2 was like been possessed.hey i love the way they dance.afiq was awesome,aiman was so energetic and amy was the best ! oh im gonna missed this.plus i got crushed into someone ! guess who? you'll never know. haha yeah !

too much of words beby !! here i get you some pictures of us. hell yeah i love this :

the OPENG'S

the SHISHI


the GEDIKS & the ASKAR


the BIG BERO

the ADMIRED

" i admire you lah cik ben ! " haha.




Tuesday, October 5, 2010

sehari di library

pehh gilaa lahh.satu hari suntuk melepak kat library,nak pecah dah cranium kepala ni.bukan main lagi penat die.tp input dapat mcm siket jekk.sebab banyak yang becakap je.haha.tapi ok lah daripada x study ape2.study about phase equilibrium for chemistry then wat differentiation for math.malam ni nak study bio transport system  pulakk.pehh.ini lah padah nye orang suka study last minit.padan muka kan ? haha.abis lingkup lah pointer final nii.jangan sampai kena kick from matrix sudah laa b!

* PSPM less than 2 weeks. study B !

Monday, October 4, 2010

melancong kata nya !

setelah berjanji dgn si AQUISSYA gedik itu, aku pun terpakse lah menunaikan janji untuk membawak beliau pegi melancong Melaka Bandaraya Bersejarah.haha.excited benar muka nya :) .cerita bermula apabila FARID merangkap sugar daddy si QUSH meng FLY kan kitorang dr matrix.hee.thrill gilaa.main redah jekk pak guard tu.oleh sebab QUSH tu puasa so kitorng pegi shoru dulu * like this !

destinasi pertama : 
ASAM PEDAS CLAYPOT ( POKOK BESAR )
haa.1st time si gedik tu makan kat sini.mule2 kate x suka makan asam pedas.tapi tengak die melantak asam pedas ikan pari tu macam x igt dunia.si farid pulak manusia pelik yang x penah dgr pekataan TETEL.die pelik sebab aku order asam pedas TETEL.lepas tu bole nak panggil aku TETEL pulakk.sengal punya farid ! 

destinasi kedua :
JONKER WALK :)
hmm.ni tempat yang si QUSHY2 ni sebok nak pegi sgt.haa ambek kau aku bawak kan.mula2 jalan ok ok lagi sebab x ramai sgt.da sampai kat tgh tuu x mcm kat pasar pulakk kan ?pehh sket men ramai lg org.aku bawak lah budak 2 ekor tu masuk kedai JONKER GALLERY,UTOPIA,MOOIE +++.si farid tu sebok nak beli toys die.yang qusha pulak asik tengok orang jekk.last2 aku yg shopping.pastu kitorng jumpe charm bracelet ! comel gila.tengah2 kitorang bejalan.bole pulak ujan ea.bak kate si qush,ni lah akibat orang fly.hahahaha.tu lah pasal.fly lagi !padan muka !hmm.lepas dah basah lencun pegi kat kete.balik lah ke hotel.

destinasi ketiga : 
ARENA DELUXE HOTEL
lepas da amik2 barang sume.naik bilik then melepak.pehh basah sume.habis rambut aku !kitorang lepak,tukar baju then tgk tv tggu hujan reda.tapi tunggu2 x reda2 jugakk.pehh.nyirap jekk.plan nye nak pegi tgk muvie tapi driver dah membuta pulak.lagipun muvie midnight macam haram.so cancel lah.then bila perut suma da bebunyik baru lahh kitorng decide nak pegi makan.

destinasi keempat :
SUBAIDAH DATARAN PAHLAWAN
beby : roti telur cheese + milo ais
qusha : meggi goreng + milo ais
farid : roti telur + teh ais
haa.sume melantak puas kan nafsu.bukan main makan lagi ! lepas dah kenyang tuu mate mcm da haram sket.haha.so balik bilik then tido lah !

esok nya,masing2 bangun pukul 1.then check out dari hotel.pegi makan pulak kat bandar hilir tuu.disebabkan driver kene balik awal.aku ngn qush pun merayau cuci mate kat DP.masing2 penat last2 melepak kat secret recipe MP tu jee.kul 4.45 amek cab balik umah denan sebab nak tumpang balik matrix.begitulah kisah melancong si AQUISSYA gedikk tuu. :) hahahaha