Tuesday, November 30, 2010

sarif 's family gathering :)

sekali lagi family ini telah mengadakan family gathering.
sangat seronok bila dapat kumpul ramai ramai.
haha. destinasi untuk kami berkumpul pada kali ini ialah 
PORT DICKSON, NEGERI SEMBILAN.

since gathering yang lepas aku ditinggalkan,
mereka telah pergi ke :
* CAMERON HIGHLANDS, PAHANG

sedih tahu tak dapat ikot ? benci nya !

hmm. okay okay. family gathering ni tak semua yang join.
sebab masing masing ade commitment.
nahh its okay. i understand :)
so, antara family yang join adalah :

   keluarga En. Selamat Bin Sarif ( Pak Ngah )

   keluarga En. Mohd Majdan bin Aziz ( Papa)

  keluarga Pn. Rosiah Binti Sarif ( Mak Ila )

keluarga Pn. Saniah Binti Sarif ( Bibik )

okay, sekarang masa untuk menunjukkan waktu-waktu yang bahagia :

on the way to Port Dickson

 the driver : along


the co-pilot : kakngah

the passenger : beby :)

volleyball match !

 anak-anak Selamat :)

 team yang menang :)

 yeah, serve yang baik dari mak ila.
* cube tengok perut papa :)

swimming time :) yeayy

me :)

blup.. blup.. blup..

cousins :)

tsunami. hahaha.

danishh. soo cute !

ghee. best tak ? hehe.
walau pun pegi PD tapi tak mandi pantai pun.
takut lah. aunty kata ade buaya ?
ade ke eh ? ke tipu je ?
ntah laa. sy pun taktau.
hahaha.


anjakan yang tidak melonjak .

manusia. biasa lah. dah kecewa dah kalah dah teruk. baru le nak menyesal. tak ketinggalan juga aku yang bernama manusia ni. memang lumrah hidup macam ni kan ? haishh. manusia manusia. memang tidak dapat lari dari membuat kesilapan. aku minta maaf kepada hati hati yang telah aku kecewa kan. aku tahu. sikap dan perangai aku berubah 100 % di sini. menjadi lebih teruk. walhal tempat yang aku duduk ini adalah tempat yang terbaik untuk belajar. hm. terima kasih. terima kasih kepada keluarga yang banyak memberi dorongan. terima kasih juga kepada pensyarah yang memberi tunjuk ajar dan terima kasih kepada kawan yang sentiasa membantu. harapan aku nak membuat anjakan paradigma ke arah yang baik. tetapi aku rasa ajakan yang dibuat tu mungkin terbalik kot. menjadi lebih teruk. ye aku down. ye aku merasa kecil sangat. malu dengan keluarga. malu dengan kawan. tapi, benda dah pun lepas. tak guna kau menyesal beby. setelah mendapat khidmat nasihat dari kaunselor dan pensyarah-pensyarah, aku sekali lagi bersyukur kerana mendapat peluang kedua. dan insyallah tak akan aku sia-sia kan. ini janji aku kepada mereka. terima kasih En. Ahmad Aznam dan Pn. Norhazilah kerana telah memberi semangat. perjuangan akan diteruskan di UiTM, Kampus Seri Iskandar, Fakulti Senibina dan Perancangan, Kos Ukur Bahan. selamat berjaya Nurul Nabilah Selamat !

Monday, November 29, 2010

Friday, November 26, 2010

salah ke kalau lain agama pun ?

pada aku tak salah rasa nya kalau hendak berkawan atau meminati individu
yang berlainan agama mahupun bangsa. hidup dalam satu negara. 1 Malaysia.
bagi pihak yang selalu memperkatakan tentang hal ini, mungkin pada mereka
agama dan kaum itu penting. ya, aku tak nafikan. tapi itu bukan satu halangan
untuk kita berkawan dengan lebih rapat. kepada sesiapa yang memandang serong
hubungan berlainan agama aku akan mengatakan kau seorang yang berfikiran cetek.
maaf kalau penggunaan bahasa itu sangat kasar. akan tetapi itu lah kebenaran nya.
jika diperhatikan di negara ini, telah ramai pasangan yang berlainan agama telah
berjaya mendirikan rumahtangga. itu menunjukkan bahawa jodoh itu adalah di
tangan tuhan.

" ehh, kau dah gemuk lah. "

"HAVE BEEN PUTTING ON SOME WEIGHT ?"

yeah somebody have asked me that.
i was like. what the heck. they noticed !
i must admit it. oh its a BIG problem to me.
last 2 month my weight was just 45 kg. 
now ? hell dont ask me. im a FAT ASS now.
 dont believe me dont you ?
fine, its show time :


take a look at my cheek. any response ?



this is my beloved twins. she is gorgeous isnt she ?
*plumpy cheek. i hate you.



so people, any advise ? any tips ? or any comment.
please. please. please. i really need personal trainer right now.
sob sob sob.

Friday, November 19, 2010

. . . . .

what's love got to do with it ?

ahhh. is there something else that can be the picked up line ?
* oh okay okay. i'll change them.

oh people, life gets tougher when i starts to realise it is actually tough. * giggles.
but yeah my life gets better now as my inbox are empty and there isn't calls from anybody and etc.

you know why ? let me tell you how it gets better :

1. i'm not waiting any calls or messages from anybody.

2.i'm not keep wondering what is anybody doing.

3.i'm not trying to control myself eventhough i know i can't.

4.i follow : "i didn't disturb anybody, they wont disturb me"

5.there is no more news that makes my heart pounds at fastest rate.

6.i will  not be the one who stalks anybody's facebook.

7.its just i, me and myself from now on.

8.stop bothering friends and others

9.i'm trying to learn from my previous mistakes.

10.boys is not my major attention anymore.


you, or you, and yes you maybe will say that how annoying i was to wrote something
like this or might say  " what the hell this bitch talking about " . but surprisingly i dont care of what people thought anymore. it seems to be no effect on me. im sorry. 

*i'd noticed the world starts hating me since i know what is love.

Tuesday, November 16, 2010

Sunday, November 14, 2010

kebebasan masa kini

 ini lah yang dinamakan kebebasan nyata.








haha. setelah lame menanti akhirnya, I OWN YOU LICENSE !
hmm. anda pasti menganggap aku ni macam jakun or show off.
pegi lah mam. aku nak dapatkan lesen ni sket main susah lagi tau tak.
macam macam halangan. busy dengan kerja. pastu masuk matrix pulak.
dari awal tahun extend sampai akhir tahun. pehh.
tak macam menyirap plak aku nak bersabarkan ? haha.
so sekarang dah dapat. kene lah berbangga dengan diri sket.
lepas ni kalau nak ke mana-mana tak payah nak susah kan
ayah or orang lain nak jadi driver. anyway thanks a lot to EN. SELAMAT BIN SARIF.
dan kepada NURUL SYUHADA SELAMAT sila jeles lah ye. haha.
harap-harap tak ada benda buruk yang akan berlaku. amin.










Friday, November 12, 2010

b o r e d o m

    ini lah nabilah selamat di matrkulasi :)




haa. ni makna nya dah tak ada keje sangat sangat lah ni.
biasa lah. kalau dah sorang sorang kat dalam bilik tu ape lagi nak buat.
ini jelahh yang mampu untuk menghiburkan hati.
haha. maaf lah jika terganggu dengan imej annoying ini.
RAWK people ! yeahh !



Sunday, November 7, 2010

yes, tak sabar nak balik kandang ;)


*memang gambar ini tidak mempunyai kaitan dengan title post. Tetapi ,
manusia di sebelah saya itu. Ya, dia.
Dia lah objek yang ingin dibincangkan.
Oleh kerana manusia itu telah mendapat cuti yang lebih lama.
Maka, secara automatik nya die menjadi musuh saya selama seminggu.

Haha. My duty for all this holidays are jerking around cause im TOO BORED okay people ?




lagi lima minit jam 3. barang satu ape pun tak pack lagi. pada hal petang ni nak balik kolej sudah.
ohh bosan nya. perlu pulang ke kandang yang tercinta.
ohh tidak. maka esok bermula lah rutin harian yang dulu.

bangun pada jam 7.30 pagi.
mandi.siap siap.
jam 8.00 pagi ke kelas.
lunch. gossips.
habis class.
tido. online.
dinner. 
movie. assignment.
krohh krohh.  

hell yeah im sick of that. tapi nak buat macam mana kan ?
i have to. so hadap je lah. kepada budak2 PDT. suka lah korang kan ?
ade seminggu lagi cuti. huh. UNFAIR !
 kepada sahabat2, skandal2, boyfriend2 dan girlfriend2
SELAMAT TINGGAL
the gedik one, BEBY 
 



Saturday, November 6, 2010

5th November 2010





HAPPY DEEPAVALI

to all my friends and my beloved
hope you enjoy the celebrations
love , baby