Thursday, December 23, 2010

this beat gonna shake your thang out babe !






 *pinjam ehh tuan punye gambar. aku suka gambar ni.



happy happy. haha. excited sebab blog ni sudah ade background music. haha. so then you readers takde lah boring bace blog ni senyap sunyi je. kan ? kan ? kan ? hehe. excited je lebih sy ni kan ? haha. maaf, inilah sy. excited terlebih. anyway, thanks to En. Shahrul Nizam yang buat kan music dumper itu di belog http://bebylah.blogspot.com ini . buta IT betul sy ni. siap nak suruh orang buat kan. *mengada-ngada sebenarnya lahhh. hehe. alaa takpe. bukan nya selalu. dengan kawan awan nak manja manja ape ade hal.
hehe. hm. so readers enjoy the music okay. *its actually one of my favourite song. enjoyyy !!




ape pun tak boleh.

semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,
semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak, semak,

apehal malam malam ni kau nak menyemak dalam pale otak aku ? tetibe je lahh. tak bole tengok orang senang ke ? ape pon tak boleh kau  ni. haishh. asyik block then unblock. macam bodo lahhh !

Sunday, December 19, 2010

this blog is not meant to be a place where that i let out things when i pissed off. but , i have to people.

first of all, aku memang paling tak suka orang nak belagak dengan aku. second nya, kalau orang dah belagak kat aku mesti lah dapat serangan balas dari aku kan. sesuai lah dengan muka kau. itu starting ini subjek nya :


awak. awak ni terkenal dalam kalangan rakan rakan mahupun kenalan kenalan sy. awak ni jugak dipandang tinggi jugak lah oleh sebahagian daripada mereka. bagi mereka. awak ni peramah, baik, ada style, bercita  rasa tinggi, dan seterusnya. ye sy mengaku sy jugak beranggapan sebegitu masa baru kenal awak. tapi malang nya bila dah lama lama. baru lah sy tahu awak ni macam mana. memang indah khabar dari rupa. tapi sy tak kesah sebab sy tau tak semua orang perfect dan sy pun takde hak nak mengutuk orang. tapi bila awak dah start nak belagak belagak dengan sy. haa. dari situ lah sy mula dah ada perasaan benci dengan awak. sy bukan nak jadi jahat tapi rahsia awak cerita cerita awk semua kat hujung jari sy je. awak ingat semua orang suka awak ? haa. lagi ramai tak suka sebenar nya. yang rapat dengan awak ni pun diam kan je cerita buruk awak. tak ade pun nak kecoh kecoh kat orang sebab kesian kat awak. tapi awak ? bole lagi ehh nak belagak belagak bagai. banyak jugak lah perkara perkara yang awak buat membuatkan sy terasa awak ni tersangat lah annoying. contoh nya : bajet bagus, bajet hot, bajet " im the trendsetter ", bajet " im the most famous girl in facebook " dan banyak lagi. kalau nak cerita satu satu memang tak habis lah. sy memang taknak masuk perut sangat hal awak sebab kawan kawan sy pun tak bagi sy dengan awak sangat tapi telinga ni panas je lah. tak tahu le dengan sy je ke awak macam ni. mungkin dengan orang lain tak kot. nak jage standard le kate kan ek. lupa le awak ni orang hot hot. kenapa eh awak nak berlagak dengan sy ? nak lawan dengan sy ke ? hahaha. sabar je lah beby. mengata sangat pun tak bole jugak kan. hm. sy nak cakap sikit lah. kalau nak kawan dengan sy nak rapat dengan sy awak tolong tolong le ubah sikit perangai tu ehh. kalau nak laa. kalau tak nak lagi bagus. haha. lastly, i dont give fuck for people like you !




 im gonna talk about T R O N.
yes, the TRON LEGACY movie.
i've seen it yesterday. at first, i was like.
" what the heck is this people talking about ? "
after following the plots and climax.
i must admit it was an awesome movie.
there are DJs spinning some cool electro beat.
and their costumes. i love their costumes.



Tuesday, December 14, 2010

i'm I N T E R E S T E D with them now !









i want one of these SO BADLY !
please, tell me where i can get all these stuffs !
oh, im in love with you now.
haa, dah lama sangat tak hangout 1 family. bila semua dah besar dah jarang lah dapat lepak sesama.along dah keje. kakngah ni pulak tunggu dapat job. aku study. ajim pun sekolah.hari ni birthday kakngah ( sape tengok entry before ni dah tau. haha ) so, semalam kitorang keluar lepak.ayah ajak lepak tepi pantai. nak amek angin kata nya. bukan main amik angin lagi. if makan angin takpe gak.kami pun pergi le ke satu restaurant di Pantai Puteri ( along jelous sebab die takde. haha )dari lua nampak macam best lah sebab view nye yang tepi pantai.
angin pun tiup sepoi sepoi bahasa. haha.dah amek seat, kitorang pun order lah makanan. TAPI, yang tak best nya kan.kebanyakan yang kitorang order nak makan dah habis ! cissssss, menyesal sungguh masuk itu restaurant. masing masing bengang jekk. dah le semua tengah lapar mase tu. memang macam haram lah.
last last, ini je yang aku dapat makan ( sedih betul )


char kuey tiaw yang agak hampehhh. ishkkk.

takpe lah beby. asal kan kau dapat makan. bersyukur lah. hmm.
lepas makan, berborak panjang lahh. cerita itu cerita ini. padahal duduk serumah jekk.
dah puas berborak, bole pulak nak bergambar ehh ? segan je. tapi ape nak buat. adik beradik gila flash.
so ,


please ignore peha yang macam peha ayam goreng McD tu okayyy.


angin pantai menyerabutkan rambut. * huduh nya muka !!


dah settle semua kitorang pun balik lah. mula mula plan dengan ajim nak prank kakngah.
tapi masing masing lepas makan tau tau je lah. macam ular tido. so prank tu tak menjadi.
sedih je tak dapat baling kakngah dengan tepung. sob sob. jaga kau nanti !!!
the end.

happy birthday to Nurul Syuhada Selamat .


happy birthday yo you,
happy birthday to you,
happy birthday to Nurul Syuhada Selamat,
happy birthday to you.


ratu sangat kau mase ni Ngah.

Sunday, December 12, 2010

zomba zomba , zombie !


 " HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH "



sambungan Zombie Kampung Pisang


Johan : Abi Hurairah dan Awie : Hussin


" plawok plawok plawok plawok . . . "


Hantu Kak Limah : " enjet enjet semut . . . "



HAHAHAHA. yes, aku salute MAMAT KHALID habis habis lah.
cerita HKLBR ni sangat happening. haha. sakit perut aku gelak macam nak mati.
actually cerita ni sambungan dari cerita ZOMBIE KAMPUNG PISANG.
which is my favourite malay movie. nak nak abang AWIE aku ade.
mesti lah meletup cerita cerita ni.
memang haram lah lawak dorang. satu hall tu gelak macam nak mati
dah la hall 1 ( GSC Dataran Pahlawan ) tu besar. bergegar bila orang gelak.
* beby kau cerita nak top je kan ? haha.


 * Pssst : Thanks kepada gay boy, Erfy, sebab teman tengok cerita ni ye. 
                walaupun saya macam bercakap dengan kerusi. tapi thanks jugak. ghee.

Thursday, December 9, 2010

pssst pssst , beby is a lame stalker !

beby had a crush on someone. AGAIN ! and she stalked his facebook activity.
and it is so LAME !

hormone berubah tak menentu.

anda pernah tak rasa bagai mana rasanya LAPAR dalam keadan perut yang KENYANG ?

agak pelik bukan ? tetapi itu lah yang aku rasa sehari ini.
bangun dari tidur, benda pertama yang aku fikir ialah

makan. makan. dan makan.

aku kawal emosi. untuk stick pada diet aku.
tapi akhirnya, aku kalah juga. aku makan. ya, makan !
entah kenapa hari ini memang aku rasa aku dilahirkan untuk makan.
sangat bersemangat aku makan.
selesai sesi menjamu selera, aku meneruskan aktiviti.
facebook, blogging, novel, movie
tapi, hati ni tak fokus pada aktiviti tersebut.
yang keluar dari minda aku adalah
MAKANAN.


ya, makanan. makanan seperti ini :


















anda bayangkan lah. betapa seksa nya aku memikirkan makanan dan minuman ini.
betapa meronta ronta nafsu aku ingin menjamah nya.
adrenalin bagai bekerja keras. berusaha untuk menyingkir hormon untuk aku makan.
secara jujur nya aku sangat kalah pada nafsu makan yang datang.
ohh makanan. aku terseksa jiwa dan raga.

Wednesday, December 8, 2010

unpredictable

yeah people, hey. macam dah lama tak luah luah perasaan ni ek ? memang lah sebab dah takde ape nak diluahkan sangat. tapi malam ni *err bole dikatakan pagi sebab jam dah pukul 2.50 tetibe je nak cite cite siket. nak cerita ape ? nothing much. just fisrt experience that i've been through about friends. its first and its quite hurts. but i'm okay. seriously. its just a lilttle complicated misunderstanding. i didnt blame anyone. because i now the situasion and i understand how it feels. some advice for myself. just calm down. think wisely. do not make any conclusion. settle the problem in proper way. dalam bahasa melayu nya, biasa lah. nama pun manusia * macam ayat dalam post yang lepas tak dapat lari daripada masalah. tapi, kadang kala dalam saat saat genting begini lah manusia dapat berfikir dengan betul. dan masalah dapat diselesaikan. haisshhh. redha jelah dengan ketentuanNya.



P/s : tadi kan, tangan sy gatal lagi. pegi click kat fb dia. lepas tu stalk satu satu activity dia. cemburu nya sy.

Tuesday, December 7, 2010

thirst.

Lastly, dapat jugak ke KL bersama Farazeeqa. perancangan last minute. ish. hebat betul. berborak all the way to KL cerita macam macam kuar. al maklum lah. lame sangat kitorang tak lepak. kan fara kan ? kesian jugak kat die bawak kete. sakit kaki kata nye. takpe lah sayang. janji sampai.





then, sampai destinasi kul 10 lebih kot. woahh. ramai gila orang. even penat still excited. * aku kan jakun. hahaha. bila masuk. OMG, the event was AWESOME ! its open air. best memang best. spend time dengan fara. thanks babe jage aku. pastu bole plak ujan renyai2. dah macam salji aku tengok. huhh. memang malam tu touching + feeling abes lah. haha. dah penat then balik bilik tido ! zzzzzzzzzzzzzzzzzz. * kemain kuat aku berdengkur. haha. maaf ye.


* thanks to kawan kawan yang setia mengambil berat dan menjaga kami :)