Thursday, January 27, 2011

selagi ada event yang menarik harus kau pergi.





Wahai pembaca sekalian, haa. minta maaf lah ye sebab previous entry agak "emosi-emosi" sikit. biasalah hormon tu suka suka mak dia je nak tukar tukar mood ni haa. but now im good okay, no worries ( bajet macam ade orang nak risau kan kau lah ). this week is my 3rd week here ( SI ) banyak jugak lah benda baru yang sy baru tau. agak pack jugak masa nya dekat sini. campus life kan, faham faham je lah. dengan kawan kawan nya, lepak nya, study nya ( macam kau study pulak ) and assignment nya lagi. haa, so bila semua semua tu di compress kan die menjadi tekanan. bila dah bagi tekanan mula lah sy b'emosi terlebih. tu yang ape pun tak boleh.

COP COP !! tajuk kita pasal apa ? event kan ? ni apa yang sy mencarut kat atas ni ehh ? ishh. haa ni lah salah satu akibat tekanan tuu. haa. sy nak cerita pasal event lah. tapi  bukan event untuk si Kaki Event tuu. ni event yang ada kat campus. sy seronok le pulak bile join join ni semua. ada event ni kita panggil dia " Ladies Night ". haa bunyi dah macam menarik kan ? haa. best tau. masuk free. boleh joget joget. seronok. tapi beza " Ladies Night " ni adalah dia buat dekat padang. cuba korang fikir macam mana nak joget tengah tengah padang tuu ? haha. nak tergelak pun ade. event ni sebenar nya untuk siswi siswi yang nak extra masa untuk bersukan. so, dia bg satu malam every week untuk girls ni semua bersukan. so semalam sy dan kawan kawan datang, niat di hati nak main futsal ( tapi orang yang ade ciput je ) sekali kene aerobik le. bukan main lagi kene berjoget tengah tengah padang. semua girls je kat padang tuu so apa kami kesah ! joget selagi boleh !
keluar lah selagi semua skill yang ada. dah macam persatuan joget lambak pulak. hahaha. last last tak dapat main futsal sebab hujan, bermula pulak aktivti main hujan. haa, masa nak balik bilik masing masing dah macam jerangkung je. seronok aerobik tuu. tapi penat. untung lahh !

bila dah ada kawan ada pulak masalah

awak awak,

kenapa ya ? bila saya dah kawan dengan awak dah okay okay. awak pulak buat hal. tak tahu lah kalau awak tu memang jenis macam tu. 1st thing sy nak cakap lah. kalau nak kawan dengan sy, TOLONG JANGAN BELAGAK !
haa, sy pantang sket orang nak belagak belagak dengan sy. awak nak cakap besar ke, awak nak cite gebang ke awak cakap lah dengan orang lain. tapi kalau awak nak show off dengan sy, FUCK OFF!
im not interested with you okay.
thank you. 
 

Monday, January 24, 2011

mana-mana pun mesti ada kawan kawan.



Besides family, siapa lagi kita nak cari kalau bukan kawan kawan kan ? bila happy nak share dengan kawan, bila sedih nak luah kat kawan. tapi, tak semua kawan boleh buat macam tuu. sy ada sorang kawan baru ni. Zeefa Zaini nama nya. dia boleh jadi sangat aktif, sangat gila, sangat sensitif, sangat dasyat dan sangat sangat lah ! baru je sebulan kenal dia, but there is a chemistry between us. i dont know, but there is something that make me feel comfortable with her ( damn ! im not lessy okayy ! ). lately ni, sy rasa tak berapa selesa dengan keadaan sekeliling ( if you people read my previous entry ). Zeefa Zaini lah yg banyak membantu. thanks a lot babe. oh tuhan, tolong lah jauhkan masalah masalah yang tak berapa nak penting untuk difikirkan ni. sangat mengusutkan kepala. for others, please make me comfortable with y'all okay ? thanks.

lots of love,
Nurul Nabilah Selamat

Saturday, January 22, 2011

something that we called commitment.

do i really need the commitment ? i dont think so. like faris said, its too early. but ibu said i dont need any commitment ( readers, u know what commitment i mentioning about right ? ) eventhough kakngah said i already have enough commitment as a daughter, sister, student and friend. why the hell should i have more ?
yaa, i can live with that. but ibu, can't u imagine when your friends are talking about their commitments and u are just sitting at one site and listen to the music. huhh. kinda lame. and kakngah of course u know how the "campus life" things going on right ? arghh. i'm in the mood of emotional. u know. the middle of the month. ladies. hehe. but heyy, im okay. im good yeah people ! haha. chill !

Wednesday, January 19, 2011

tooth fairy

oh my god ! its happening.
my tooth ! i lost my tooth in this age !
i cant believe it !
its unfair u know, Mr. Tooth Fairy !
how am i gonna smile ?
look at what u have done !




ohh please baby tooth, grown up faster !
i'll drink milk everyday !
please please please be hurry.
i want my sweet tooth back !

From Seri Iskandar To Teluk Batik


heyy peeps, im gonna update todays activity. as u can see, im spending my sweet little time at Teluk Batik with my classmates. there are only 4 of us, Ami, Atiq, Y and me. this is last minute planning, we had our class at 8 o'clock in the morning and finished at 10.00 a.m. the next class was canceled as the lecturers  are having their meeting ( hooorayyyy ! ). after discussing, we decided to go to for a swimming trip. yeay !
here, i get u readers  pictures of us :






thanks guyss, u rawk my evening !


Monday, January 17, 2011

fuck up.

bitch, jangan nak bagus sangat ehh. tak yah nak semak sangat. semak semak pasal orang kenapa ? kau bagus sangat ? bagus ke ? bajet bagus ade lah. dah la suka nak ikut orang. mana orang nak pegi suma kau nak ikut. SEMAK tau tak ?? dah ahh tergedik gedik. macam haram je ( sorry readers, im so not in mood now ). so girl, dont make some fuck up things okayy. you are so wrong to mess with me. im gonna make your life fuck up here. u got that ?  

Friday, January 7, 2011

no lappy, no network coverage.

guyss . . .
rindu sangat sangat ! da lama tak update. sorry. bukan nya busy sangat kat sini tapi takde lappy je and for your information, network coverage in Seri Iskandar is the worst ! sangat mengecewakan. cuba bayang kan kalau nak sent satu mesej tu kena resend berbelas-belas kali. sakit nya hati. susah betul nak berhubung dengan dunia luar. sabar je. sorry kawan kawan kalau mesej tu di reply dengan lambat. bukan sengaja tau. so, this week i've started my class. im in QS 1c and i am the asst. of the class rep (bangga gila). haha. you know what, im so dissapointed being in this course. you know how it feels when you  wear baju kurung and tudung every day. and it is compulsary !
ohhh. 3 years. sabar jelahh wahai beby. ada hikmah disebalik semua itu kan orang orang semua ? i've got points ! see ?

okay tak ? hee :)

Saturday, January 1, 2011

My Anak Anak Ayam !

Guyss, after a week menyeksa diri. haaa. masa untuk menyerang mall yang ada dekat Ipoh tuu. hahaha. seronok tau you all. sebab kena tunggu bas. macam haram ! haha. tapi ade hikmah jugak sebab dapat kawan kawan baru. they all kelass sangat ! anak ayam kata nya ! hahaha. so we all decide to go to Jaya Jusco Ipoh. dari luar nampak haram tauu. tapi dah masuk dalam. wahhh !  heaven sangat sangat ! hahaha. butik dia kelass. kalah JJ Melaka tau. tapi jgn risau lah Melaka. I Love You more. hahaha. okay okay stop it. kang rindu nak balik Melaka pulak. sampai sana semestinya makan dulu, you know how i love food so much.





lepas dah slurrp slurrp, i pegi lah merayau. mula mula pegi Watsons. spend duet untuk ape benda yang patut.
then jalan jalan ke Padini, MNG, Esprit, Guess and so on. motiff je kan nak bagitau nama butik ni ? show off sangat B ! hahaha. sorry. tapi kan you all, macam haram tau. tau lah year end sale. satu barang pun takde. dah sold out semua nya. haram sangat ! benci lah. niat nak cari purse. sebab dah berzaman rakde purse. tapi terbatal niat. hmm. pastu dah bengan i pegi lah bookstore. untuk merialisasikan hobi baru i. tengok lah you all.

comel kan buku ni ? suka sangat !

hmm. then dah siap shopping shopping bagai. kitorang lepak kat Coffee Bean. eh show off lagi. motif sangat ! maaf you all. hahaha. i tak tau lah kenapa i ni. sorry again ya !mesti you all benci. motif sangat !




lastly. we all balik dengan bus yang agak sesak and terpaksa tahan nafas until separuh pengsan. haa. sampai begitu statement nya kan. kelas gitu. haha. penat tau. sakit kaki ni haa menapak balik kolej. balik terus mandi then rendam kaki dalam air panas. last last ni je yang i beli. motif sangat !


Uitm Di Hatiku

motif sangat kan ? haha

okay you all like i'd said. i have to go to UiTM Perak. hm. so its been a week im here with new friends and new enviroments. my orientation week was tiring but it is one of my fav orientation because they let us to watch the " Perlawanan Bola Sepak Piala Suzuki ". haha. where the hell is other orientation will let it ? so i LIKE LIKE LIKE ! im not gonna tell every single thing but, it is Fun !