Monday, February 28, 2011

Put your hands in the air :)

 Someone has introduce to me to a " Retro " thing. I was like kinda-weird-face looking at him. He explains to me but in way that I wish I could understand :) HAHAHA. But I learn, I do learn something. Their style, their passions, their interests to antique things. Nice, new experience to me. I started downloading few reggae songs. And I started to write about these reggae things in my Fb status ( I'm newbies by the way ). You know what, they let me try their super cool Vespa. It was my first time. *Getting excited. They are cute by the way :)

Pick - A - Booo ! !

1. The admired one

2. The best friend

3. The ego of mine



You tell me guys.






p/s : No 1, i do not take you for granted. AH :)

Thursday, February 24, 2011

Bukan main gian lagi ni. Macam mana ?


Kenal tak bola ape ni ? Ce teka ce teka. Kenal tak ? Kalau tak kenal, pegi masuk darjah 3 balik. Haha joking lahh. Haa, ni lah bende nya yang lama sangat dah digiankan. Kemain rindu lagi tau nak tampar bola ni. Sumpah rindu sangat sangat kat dia. Untuk informasi anda semua, ini lah buah hati pengarang jantung merangkap boipren sy masa zaman sekolah dulu. Orang lain sebok dating ngan boipren dorang kat mall sana sini. Sy dating ngan boipren sy kat court jekk tauu. Bukan apa, sy ni tak cukup tinggi orang nya, jadi dalam banyak banyak permainan bola, bola ini sahaja yang membolehkan orang yg mempunyai ketinggian macam sy ni main. Lagipun, game ni game turun temurun kott. Dulu along ngan kakngah pun main. Siap jadi player UIA lg. Tapi sy takde lah hebat macam dorang. Sy biasa biasa jee.

 ohh ini sy tidak mampu. serious tidak.

ini position sy :)

rindu nak main  dengan team dulu

Sebenarnya nak cerita yang semalam first time sy join training volley kat UiTM ni. Tu je. Description untuk volley ni pulak yang melebih-lebih kan ? Haha. Nak buat macam mana, excited sangat lahh. So dari training ni lahh sy dapat lepaskan gian yang dah lama terpendam. Sebab masa kat matrix dulu sy tak join. Injured plus team volley kat sana semua kekwat lahh. Tu sebab laa gian menjadi jadi. Okay lahh, kang cerita lebih lebih orang tak suka pulak. Mintak diri dulu lahh yee :) truly, Beby.

Monday, February 21, 2011

Selamat Berkerjaya Sahabat.

Siti Farazeeqa Abdul Rasid

Cantik tak kakak ni ? Cantik kan ? Tu sebab la die jadi kakak cantik saya :) Hehee.
Congratulations tu Fara sebab die dah dapat kerja. Untung lahh, lepas ni dah bole payung kawan kawan. Haha. Seriously, i'm very happy for her. I've been worried bout her since she was lepaking at home doing nothing for 2 months i guess. Kalau salah mintak mahap yee. And now, dengan bangga  nya die dah keje. So takde lah dapat lepak kat kat umah lagi. Haha. Padan muka Fara :p Harap harap Fara happy dengan kerja die ni and kalau bole jangan lah ada apa apa problem yang datang lagi. Amin. Chaiyok2 Fara. I love u ! 

Saturday, February 19, 2011

" oh damn - i'm - so - tired "

Oh sy sangat penat. Yess, memang penat sangat. Cuba bayangkan this whole week I sleep at 5 or 6 o'clock in the morning. Then I get up at 7.30. Gila lahh, bangun pagi muka macam ayam, mata macam Kungfu Panda tu ada eye bag besar punya ! Huhh. Tekanan sangat dengan assignment yang macam rantai tak boleh nak putus. Lepas satu satu lecturer bagi. Dorang macam dah berjanji nak bagi ikut turn which means tak ade masa untuk me-le-pak atau me-rong-geng langsung. Aduhhh, ni pulak nak kene cari public speaking text then hafal. WTH man ? Hafal okay ! Haa, hebat tak hebat lah nak kene hafal kan ? Pergh. Menyirap la wehh. Aktiviti bukan main lagi banyak nya. Mana nak siap semua keje keje ni. Heshh. Okay lah wehh. Stop sini dulu lah. Nak tido jap.  If there anything else I'll share with you guys okayy ( bajet orang  baca blog kau lah ! ) Chiaoooooo.

 kan best kalau tengah tengah tido ni tiba tiba...

ade prince datang, lepas tu... ( sila rujuk gambar di atas )

Tuesday, February 15, 2011

LUMUT AGAIN ? i dont wanna say anything. you tell me.







what else i can say ? i was born not to be a model *sighs  :)

You have been acting weird since last week and why is that E ?

Sila jawab ehh. Kenapa ye ? Pelik tau sebab sebelum ni belum pernah lagi die macam ni. Haa, sape die ? Awak rase sape ? Haha. tak dapat lah John nak share. Biar lah die je yang tahuu. Back to the topic, seriously perangai die pelik betul dan tak macam biasa. Period ke ? Entah. Haha. So, since last week sy tak selesa dengan die. I dont know. There must be something that bothering me. Kadang kadang baru 2 3 mesej pastu hilang. Pehh, memang penyabar sangat lahh kan. Takpe, cool je. Then, bila call bole ehh  macam cakap ngan tiang. Rasa nya macam die dah tak berminat lagi nak bercakap dengan sy kot. Beby cool lagi, Tapi bila call tak diangkat and mesej tak direply. Haaa, marah sudah ada di situ. Copp !!! Soalan. Kenapa perlu marah ? Haaaa. tu yang kita tak tau. So, sebab kan kawan baik. Risau lahh. Mana tau die ade problem ke. Sy bg cool dulu biar die relax sket. Sakit hati ade jugak tapi nak buat cane, kawan punya pasal ape pun tak kesah lahh. Hebat betul kawan ni kan ? Haishhh. Jadi, soalan di atas hanya boleh dijawab oleh E sahaja. Sila lahh jawab ye E :)

Saturday, February 12, 2011

Missing ?

Heyy Apit, I miss you okayy :)

Short vacation to Lumut, Perak.

  Guyss, ghee. Lama sy tak pergi jalan jalan kan ? Last pergi jalan kat Teluk Batik hari tu. So semalam jadi lagi sekali perjalanan tanpa dirancang. After lunch kat DM semalam, tiba tiba Awis call tanya nak pergi Lumut tak. Macam terperanjat lah tiba tiba je ajak macam tu. Mula mula rasa malas sebab kerja banyak tak siap lagi, but then bila diorang keep pushing, sy pun kalah lahh. Atiq pun terpaksa lah ikut sebab nak teman. Sorry Atiq sayanggg. Ghee. Then. lepas kua dari UiTM, amik kereta sewa ( dapat kereta sewa nak mati punya sport ). Haha. Rempit lahh apa lagi ! Haa, masa dalam kereta tu lahh baru disscuss nak pergi mana. Then dorang decide nak pergi Jetty Lumut. Dulu pernah jugak pergi sana, dengan family. Sekarang pergi sendiri. Ghee. Sampai sana je, park kereta then terus menapak. Haa, tengok lahh bawah ni :

        


Ha, ni dah sampai dah kat area area jetty tuhh. Sampai sampai je teruss lahhjadi model. Hahaha.





 Amik angin laut best gilaa. Habis rambut tuu jadi serabai. Sorry lah gambar tu banyak sorang sorang sebab nak perasan sket jadi model. Hahaha. Thanks lah kat Sabun sebab jadi jadi photographer sy :) Hehehe. Lepas dah jalan jalan kat situ, kitorang g lepak minum pulak. Penat le berjalan.





Tengok lah, penat sangat sampai sakit kepala. Layan budak budak tuu buat lawak sampai pecah perut !! Grrrhh. Tak sanggup nak gelak lagi, tu yang meditasi kejap. Sakit sangat kepala tuu. Haishh. Then sambung jalan lagi. Gheee ( tak sedar diri sakit kepala ).



See, sampai pucat muka jalan jalan. Haishh. Bukan main penat lahh. Okay guyss, tangan pun dah lenguh nak menaip. Assignment pun tengah menunggu untuk disiapkan tuu. Ghee. Take care, Beby :)

Thursday, February 10, 2011

i miss you. i need you. i fall for you. i wanna be with you. YOU.


Nak sangat respon, sampai kene maki kan ? Sesuai dengan muka sy.

 Ye, sy memang suka bercerita. dari dulu lagi memang suka. kalau dah bercerita tu memang susah lah nak berhenti. nak nak pulak sy ni kalau bercerita mesti excited terlebih. tapi nak buat macam mana. tu lah gaya nya kalau sy bercerita. tapi, tak semua orang suka bagi respon kat cerita sy. sebab tak semua orang excited macam sy. minta maaf lah kalau gaya sy tak kene dengan cara awak. sampai sy kene bahasa dengan awak sebab tak faham faham dengan cara awak. hm. yelaa, sy pun tak pakse orang nak dengar cerita cerita sy. lepas ni memang awak tak dengar lagi lah cerita sy ehh.

Tuesday, February 8, 2011

new look :)




   After using a white, dull, boring background,  i feel like changing them. But it was horrible when i mess it up with the childish power puff girls picture ( as you can see above but actually i love them ! ). Though they were cute, still doesn't suits my blog. Haishhh. I get so tired changing all the things, but then Denan gave me this superb link to try on their background :  http://www.thecutestblogontheblock.com/ . As you can see, my blog new look is a lil bit girly + yucks + flowery like. Gheeeheeee. * its all my hormone fault lah ! Dont get jelous okay, Beby is about to grow up now. Haha :)

Saturday, February 5, 2011

Seri Iskandar


Again kena balik kandang. Wth man ? 
Arghh, baru seminggu dapat le nak bangun lambat lambat.
Ni dah kene bangun awal balik.
Dengan assignment yang bukan main tak siap lagi tu haa.
Ape pun tak bole !
Haishhh.
Nak buat macam mana
UiTM Dihatiku kata nya.

 

Friday, February 4, 2011

finally, i have something to take care of.



I own you boy ! ! !
ehhh cop cop, bukan abang baju hitam tuu ehh.
tu abang saya. hee.
beskal hensem tuu le.

Thursday, February 3, 2011

Buah HATi Pengarang JANTUNG

HAPPY CHINESE NEW YEAR ! ! !



Malam chinese new year mesti kena makam besar.
Ini lah masa untuk melepak bersama Atiq, Fara dan Denan.
Plus, kitorang nak celebrate birthday Atiq Safirah.
So, kami ber 'yam seng' di Wind Meal, Melaka Raya.

 atiq and fara

fara and denan

Bila masing masing dah kenyang, kitorang pun gerak lahh.
Mula- mula nak tengok midnight movie tapi cite tak best pulak.
Then, saje lah nk g jalan kat jonker. Tak sngka pulak bukak malam malam raya tu.
Haha. Bershopping masing masing.




Lepas tuu, macam dah tak tahu nak buat apa.
Kitorang jalan jalan lahh kat pantai Eye On Malaysia tuu.




Hahaha. Aktiviti normal lah kalau dah lepak sesama.
Takde ape nak heran sangat lah kalau gambar pelik pelik ni.
Sangat enjoy masa masa dengan korang wehh.
Thanks a lot. I LOVE U guyss !