Thursday, April 28, 2011

Ikatan Pertunangan.


Who knows, dalam usia muda ni Tuhan bagi rezeki untuk ada ikatan. Siapa boleh halang ? Nope. Nobody can. Just imagine, this is the time that you should enjoy yourself but then you have to get engaged with someone. Is that a problem ? As for me, I would say yess. That is a problem. Yess, kite boleh bertunang masa muda ni, tapi dah betul betul sedia ke ? Terjamin ke masa depan ? Betul ke keputusan tu ? Macam macam.  Perempuan kan, semua pun nak perfect as all of them wish to end up like the Cinderella story. Tapi, macam mana kalau terpaksa or untuk jaga hati keluarga ?
Susah, sakit, semua rasa pun ada. Remember this, setiap yang berlaku ada hikmahnya.

To my beloved room mate,
I know it is hard for you, but you have to be strong.
Be strong enough to face all these things.
We will never gonna live you behind.
I hope you will be happy with him.

Sunday, April 24, 2011

Sikit lagi nak habis, lepas tu balik Melaka :)

Ohh final exam yang sangat menyemakkan kepala aku. Sangat sangat menyemakkan. 2 weeks but feel like 2 months. Gosh ! Cepat lah abes final nie. Nak balik melaka lahh. Hishh, tapi nanti balik Melaka tak dapat lah nak bercekau dengan Dinosaur kesayangan tuu. Nervermind, family comes first. Nak balik rumah lepak lepak tengok hindustan dengan ibu, borak borak dengan ayah pasal pelan, gaduh dengan azim, gossip dengan along ngan kakngah :) Haha, lepas tu keluar lepak dengan Denan ngan Fara pegi tengok movie, shopping shopping. Hooyeahh, bahagianya kalau dapat macam tuu. Tapi tak tahu lahh 3 weeks holiday tu macam mana nanti. Cepat cepat lah habis this week. Aminnn :)



p/s : Ibu, beby rindu ibu masak lahh. Beby dah muak makan makanan kucing kat sini :'(

Thursday, April 7, 2011

Quantity Surveyor Family Day :)


QS Family Day ini dianjurkan oleh PERUBAHAN ( Persatuan Ukur Bahan ) last two weeks. Memang every year pun PERUBAHAN akan buat family day ni. Untuk event kali ni senior part 2 pulak yang handle. Awesome lah tengok preparation yang diorang buat sebab ni kan dah hujung sem, masing masing busy dengan final project. But still dorang ni semangat nak bersukan. Chaiyok2 ! Hahaha. So, my classmates and I pun datang lah support event ni tapi sayang nya tak ramai sebab ade certain yang pegi KESUMA which is sukan antara kolej. Dorang ada game so tak dapat lah join the family day. Sob sob. So ini jelahh yang ada sebagai representative Puan Noraini. Hehehe.







Haa, biasa lah kalau dah berkumpul ramai ramai kat padang tu ape lagi boleh buat. Ambil gambar jelahh :) Hehehe. Seronok tau bila tengok masing masing pose macam nak jadi cover page. Padahal camera handphone je. Next, kitorang main game pulak. Yeay, haha. Muka nak cuak masing masing. Yelah dah bertahun tinggalkan zaman sukaneka tiba tiba kene main balik game macam pecahkan belon, masuk air dalam botol. Kelakar gila tengok budak budak main sebab masing masing punya badan dah la besar tiba tiba nak main benda kecik kecik macm tu. Haha. Cuba tengok ni.



Tertonggeng tonggeng masing masing main. Semua tak nak kalah. Yang paling semangat senior part 6 lah. Dengan banner bagai, harus lah lecturer lecturer semua sayang dorang. Hehehe. Okay bila dah selesai semua game, kitorang pun lepak lahh. Haa, masing masing keluar handphone. Lagi sekali jadi model model tak bertauliah. Hahaha. Suka sangat dorang ni lahh.



Kejap kejap, cuba tengok yang ini pulak. Alamakkkkk, siapa tu ? Hahaha.
See you guys next entry okayyyy. Love, Beby.

Monday, April 4, 2011

Construstion Technology ( QSD 132 )



Haa, halo halo. Dah dah, jangan nak terpegun sangat tengok model aku tu. Aku tau aku buat cantik. Terima kasih. Hahaha. Perasan kan ? Biar lahh. Ini actually my final project untuk subject conctruction technology. Dapat pulak title yang senang ( Transporting Plant ). So apa lagi, bajet lahh macam budak archi sket. Hahaha. Project ni dah lama dah siap, baru je nak update sekarang. Bende ni pun dah ada kat tapak pelupusan sampah Uitm tu. So nak buat kenangan aku upload lahh gambar model ni. Paling favourite kat model ni adalah pokok bulat bulat macam lolipop tuu. Comel kan ? Geram je. Rasa macam nak makan lahh. Hehe. Thanks lahh kat Encik Star, sebab awak yg bg sy lorry yang comel comel ni. Thanks ye awak :)

Dah lama lah tak macam ni :)

Dah lama ? Lama ke ? Hehehe. Lama lah jugak. Ape yang lama ? Haa itu yang kite tak tahu. Dia dah start merepek dahh. Okay okay chill. Tak lahh, dulu selalu kalau g memana sorang sorang, jalan sorang sorang, lepak sorang sorang, dating pun sorang sorang. Sekarang ? Heee :) dah berdua. Haa tu lah yang dah lama tak rasa macam ni. Sekarang sy dah ada Star. Kenapa Star ? Haa itu kena tunggu next entry. Nanti boleh cerita panjang pasal dia. Okay ? Hm. lately ni tersangat lah busy. Tu sebab lah lama sangat tak update sampai dah jadi macam blog terbiar dah ni. Takpelahh, nanti kalau free sy update okayy :)