Monday, May 30, 2011

The Lost World of Tambun

Hey guyyss, like I said, I'll continue writing when I get back to Perak. So here am I, in UiTM di hatiku ( tangan kat bahu mata pandang atas ). So not excited getting back here. Ayah drove us to KL on the Friday night, lepak lepak kat rumah kakngah. That night bagi Ayah rehat sekejap sebab esok nak drive kan. In the morning, bertolak lah kami pukul 7.00 tuu. Hahaha. Semangat gilaa. Then sampai Seri Iskandar around 10.00 kot. Pegi daftar, letak barang, tukar baju lepas tu keluar balik. Went to Ipoh for shopping then suddenly my lil bro, Azim, said " Ayah jum kite pegi Lost World ! ". Then I was like, " Weh aku nak balik UiTm lah ". Ayah said, " Okayy jum. ". Alamakkk. Suka suka je nak buat sudden plan kan ? Haihh. Lepas shopping tu terus pergi Tambun. Ibu and two sisters hanya mampu senyum dan tidak berkata apa apa. Suka lahh tu ! Hehehe. Sampai sana.....tengok lah sendiri, malas nak cerita :)

the unplanned
tickets <3
nabilah selamat
kakngah

siblings <3
Okay, lepas dah mandi mandi dekat hot spring tu, kitorang pegi Petting Zoo. Best ! Sebab semua binatang kat dalam tu comel gilaa gilaa rasa macam nak rembat bawak balik je except for the snakes. They scare me !
Then dah siap merantau 1 Lost World tu, packing lahh nak balik. Singgah kejap kat souvenirs shop.



Lastly, say good bye and amik gambar dekat luar LWOT tuu. 
Bye bye, nanti sy datang lagi ye !

peace everybody ;)
Along with 1 week old baby guinea pig 
berangan jadi cleopatra kejap :p
Byeeeeeeeeee !

Thursday, May 26, 2011

Do take care guyys.

End of my sem break, results already come out and i'm grateful with my achievement. Big applause to myself, congratulations Nabilah. But then I dont feel like going back to SI. Malas lah  nak start class balik. Nanti kena bangun awal lagi, kena jalan pegi class lagi, kena gossip gossip lagi. Buat tambah dosa je. Tak payah balik kan senang. Tapi tak bolehh tak balik, nak jumpa Dinosaur. Dah lama sangat tak jumpa. Rinduuuuu ( yucks ). Jauh jauh asik gaduh je, kalau dekat senang sikit, kalau gaduh boleh bertumbuk ;) Memang aku rinduu nak bergaduh macam tu. Haihh. Thanks a lot lahh kepada semua yang memeriahkan sem break aku yang tak berape panjang ni. Macam macam jugak dapat, surprise yang jadi, surprise yang tak jadi. Hahaha. To Farazeeqa Rasid, awak kerja baik baik yee, rindu nak xaxau dengan awak :p. To Nurul Aien, awak jangan nak gemuk gemuk sangat ehh, kang awak punya Forever 21 semua tak boleh pakai. To Fatinah Zack, akak jangan nak hot hot damn sangat tauu. Ade abang DJ dah pandang pandang awak tuu. Hahaha. Haihh gonna miss them so much. And to Atiq Safirah, semoga selamat perjalanan pergi dan balik awak dan keluarga untuk mengerjakan umrah. Aminn. Nothing more I guess, so i'll continue later. Maybe mase balik Perak nanti kot. Do take care guyss. 
 beby :)

Tuesday, May 24, 2011

Alhamdulillah.

I didnt expect anything.
I didnt hope for anythng.
But, alhamdulillah.
I did get it.
I made a mistake and I regret. 
I dont like it either.
Hope you'll grow faster.
I'm sorry I messed up.





I want my hair back !

Wednesday, May 18, 2011

Hari hari pun sama.

Eh kadang kadang kan kalau cuti lama sangat pun tak elok jugak tauu. Sampai dah tahu nak buat ape. Nak keluar ? Agak gak le, takkan le tetiap hari nak kua. Asik asik buat bende yang same, on Facebook, tengok orang update dorang punya status, ade yang happy ade yang sedih ade yang tengah menganjing orang and yang paling best ade yang tengah gaduh. Hahaha, aku yang takde buat ape ni bace jelahh post post mereka. Ape lahh nak jadi kan, somehow aku rasa Facebook ni tempat orang nak lepas semua. I mean ape yang dorang rasa lahh. Lantak lahh, sebab kadang kadang aku pun same jugak. 

So, last week I went to Kuala Lumpur which nicely called Bandaraya Setan by Azlan Khalid ( I like that name actually, haha ! ) to meet the Dinosaur before die balik ke Kota Bharu tanah tumpah darah die tuu. Thanks to Kakngah and Od sebab bagi aku dengan si gedik tu ikut kau pegi dating. Alaa, kitorang pun nak dating jugakk. Hee :) well then we split up. Kakngah dengan boyfie die while the Dinosaur is with me. Jalan jalan jalan jalan jalan jalan jalan jalan jalan jalan jalan jalan sampai si Dinosaur gedik tu penat. Padan muka kau ! Then decide to watch movie. Cerita ape ? Kongsi. Dah full. The Priest. Full jugak. At last we choose The Priest 3D ( actually kan movie tu not worth pun kalau tengok 3D, tengok biasa sudaa ). Rating ? 2 and a half star sebab cerita tak berapa nak masuk akal !



Last day kat sana, Denan and Fara came to fetch me. Bukan main rempit lagi dua ekor tu dari Melaka ke KLCC. Lepak, borak borak, lepas nafsu makan Subway then jalan jalan dengan  Fizrin dengan Ayie. Haihhh, lama nya tak jadi macam dulu buang masa lepak lepak macam tu. Nice one guyss. Macam dulu dulu jugakk.

Subway Club, yummphh !

Tak bole kalahkan Sizzling JJ Melaka.

Muke si toyol tengah gedik.

Uniqlo's models.

Peace yaww !

Sisters <3

Saturday, May 14, 2011

19th Birthday

1st of all I would like to thank to all who wished me for my birthday. Thank you so much. Terima kasih jugak pada semua yang bagi birthday present and surprises. Julia, Dayah, Erfyy, Fara and +++. Hahaha. Rasa macam budak budak le ! So, on my birthday, my friends and I were lepaking makan makan sampai perut pecah at Seoul Garden. Denan, Fara, Adah, Fatina, Amy, Antu and +++. I have so much fun plus so much food to eat. Berbual, bercakap, bercerita, berlawak and menganjing-nganjing. Hehehe. Best ! Lama tak lepak macam tu since duduk Seri Iskandar hutan belantara kat Perak tu. So here I get you all some cherish moment with my beloved one :)

fut,adah,fara,me and denan <3

special guest : Baginda Borhan


Semua muka happy kan ? Hee. But ! Suddenly something happen. Nak tahu ape ? Mr. Dinosaur ! He came all the way from Bangi. Alamakk ! Gua kena beb! Ini semua plan die dengan Denan and Fara. Grhhh. Even your surprise was 90% succeed, but I really appreciate it Dinosaur. Thank you so much Love!

Wednesday, May 11, 2011

Oh Kodok ! Terkejut aku.

First of all I would like to wish Happy Mother's day and Happy Birthday to Ayah even dah belated. Alahh, kalau lambat sikit pun takpe, kite buat lah macam raya sampai sebulan boleh celebrate. Hehehe. Okay okay nak wish sikit lah dekat Ibu, Happy Mother's day ye Bu, thanks for everything even kite ni asik bergaduh je. Tapi best ahh gaduh ngn Ibu. Hahaha. Sebab baby je yang selalu menang. Okay dah. Ini gambar masa Mother's day tu. Bukan main lagi kite pose dalam kete kan Bu ?

Ibu buat muka bajet dia. Haha.

So, the story begins here. Tengahari tadi Along call cakap nak balik Melaka nak amik barang because she going to have interview soon. Dia suruh lah Ibu masak Char kuey Tiaw yang konon2 nye die dengan Kakngah lah yang nak makan. Then, kitorang yang dekat rumah didnt expect anything cause diorang memanng macam tu. Kalau balik rumah keje nak makan jee. Lepas maghrib hantar Azim balik hostel and diorang pun dah sampai Melaka. Tibe-tibe tengok dalam kereta ade cake ! ( yess, ni mesti untuk aku ! )

Rupa-rupa nya they were planning a surprise party for Ayah and Ibu ( aku je perasan lebih2 ) and for sure it was for me too because aku lah adik paling cool sekali ! Hahaha. Then, papa and the family datang rumah. Suddenly my cousin give me present. Alamak, aku dah tua lah nak hadiah2 ni. Muka segan jee ( tapi amik jugak ) Lepas tu, kami lepak lah ramai2 makan bersama. Happy. Thanks kepada semua yaa. Especially dua ekor kakak yang tak berapa nak berguna ni :) Love you both.

Brownies yang konon2 aku punya sorang tu.
Ye mmg selekeh time ni. Tak sempat nak melawa pun.

Haa ini lah mastermind tak guna tuu. Kakngah n Along.
Tapi kan, kesian Azim. Orang semua happy happy kat rumah die kene balik hostel pulak. Kan bagus kalau kau demam lama lagi. Hehehe. Sorry adik. Hmm. Dah penat, dah kenyang masing masing masuk bilik dan mula berdengkur. Tinggal lah aku sorang. On fb jap, reply post, wish ape segala bagai then sambung bebelog sampai lah sekarang. Mate pun dah bole tahan nak tertutup. So nak pegi tido ni. Dah, bye !


P/s : Dinosaur, kenape lah time birthday aku kau ade hal kan ? Sob sob :'(

Tuesday, May 10, 2011

Belagak lagi.

Lagi sekali. Tak paham ahh kau ni orang macam mana. Haish macam mana aku boleh kenal kau pun aku tak tau. Ayat kau, muka kau sikit main baik lagi. Tapi die punya belagak. Nauzubillah ! Hey sedare, kite ni hidup sekejap je. Yang kau ade tu pun sementare je. Tak yah laa nak bangga belagak nau. Bukan orang pandang kau tinggi. Orang mengate lagi ade tau. Sedare nak cakap sy jeles ? Ohh tidak. Sebab sy ade yang lagi bernilai daripada wang ringgit sedare tu. Ape ? Kawan kawan. Haa, kau takde sikit pun aku tak rase ape tau. Nak cakap lebih lebih buat orang benci pulak bace post aku ni. Nasihat aku : " Tak kesah lah kau ni upper class ke middle class ke, jangan nak belagak sangat. Kang kalau dah tergolek, orang pandang gelakkan je tau. "

Saturday, May 7, 2011

Cuba try test.


Cuba anda teka sesuatu yang amat berkilau di dalam gambar ini.

Tidak tahu ? Teka lagi.

Apa ? Ohh bukan gigi.

Teruskan usaha anda.

Apakah jawapan anda ?

Ya, tepat sekali. 10 markah untuk ada.

Jawapannya Dahi.





Terima kasih yang tak terhingga kepada sahabat baik Nurul Ain yang snap gambar ini. Anda sememangnya seorang jurugambar yang hebat sehingga dahi saya kelihatan seperti padang bola sepak.

blink 182


Hello there, the angel from my nightmare
The shadow in the background of the morgue
The unsuspecting victim of darkness in the valley
We can live like Jack and Sally if we want 
Where you can always find me
We'll have Halloween on Christmas
And in the night we'll wish this never ends
We'll wish this never ends

Where are you and I'm so sorry
I cannot sleep I cannot dream tonight
I need somebody and always
This sick strange darkness 
Comes creeping on so haunting every time
And as I stared I counted 
Webs from all the spiders
Catching things and eating their insides
Like indecision to call you
and hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight
Stop this pain tonight

Don't waste your time on me you're already 
The voice inside my head
Don't waste your time on me you're already 
The voice inside my head