Sunday, July 31, 2011

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak



Kepada semua umat Islam di seluruh dunia.
Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna.

Thursday, July 28, 2011

" my Baby and Boo "

Hello guys, lama nya tak update blog. Rasa macam pelik je nak type buat entry ni, anyway ini semua disebabkan banyak halangan yang datang lately. Biasa lah kalau dah tengah tengah sem ni, assignment bukan main banyak lagi. Even my midterm break pun dipenuhi dengan membuat assignment, lama lama aku mati jadi hantu yang buat assignment je -.-'

In order to finish my assignments, i'm also a part timer, IN BABYSITTING GUINEA PIGS ! Of course they are not mind, they belong to Along which she suddenly change her hobby from being a harsh punk rock elder sister to a very sweet loving mommy to the PIGS ! Damn ! She loves them so much, lantak kau lahh. Aku pun naik heran tengok kau bercakap dengan binatang tuu. Macam die paham pulak.

Well, since Along moved to a new place, she cant take care of those pigs anymore. Dan dengan sewenang-wenang nye die suruh Ayah bawak anak anak die balik Melaka. Ibu is really not a fan of furry pets, Ayah is working and I'm the only one who able to take care of the pigs. Urghhh ! Why me ? They smell sucks ! Plus, they are FAT !



 3 adults guinea * 1 tengah preggy ok !

Gemok, Micheal bay and Echek


2 guinea kids * actually there are 4 of them

Tonyet and *i dont remember the name -.-'

There are 7 of them. Cube awak awak semua bayang kan macam mana nak handle ini 7 ekor budak. Dah la gemuk gemuk, kuat makan, pantang nampak orang lalu mesti mintak makanan macam ni,

  " Kakak, bagi lah kitorang watermelon, kitorang lapar lahhh "

dengan buat muka macam innocent mata besar, rasa nak pijak je sekor sekor. Haihh, sabau jelaa. Bukan nak bagi makan je, air semua nak kene jaga, dengan hygiene lagi. Mula mula masa nak basuh cage die, ya Allah, tuhan je tahu macam mana aku rasa. Pegang cage tu pun hujung jari je. Macam tak ikhlas nak basuh tapi nak buat macam mana. Kena lahh jaga jugakk.

19 July 2011- Monday, 12:15 p.m , after on call with Dinosaur, aku keluar lah nak pergi tengok budak budak tu, suddenly ade nampak 1 kepala kecik keluar dari bawah perut Echek. OMG ! Im totally freak out. Arghhhh ! Dah beranak ! Punya kuat aku jerit 1 taman bole dengar. Malu aku, *ade makcik jengah dari tingkap. Echek dah beranak, die dapat 2 baby girl yang sangat sangat sangat comel. Grrrrrrhhh ! Geram !

2 newborn baby guinea :)

Baby and Boo

Adorable doesn't they ? Tuhan je yang tahu macam mana aku nak pegang die transfer ke cage yang lain. Grrr, geli, takut, geram, macam macam. Tapi dorang sangat sangat comel, and lepas jaga budak budak ni for few days, dah mula sayang pulak *even still x tahan bau die. So 9 ekor semua nya bawah jagaan aku. Haha. Bila dah balik Perak ni da rasa rinduu pulak. Haihhh budak budak, kau buat aku gilaa sekejap.

Mengada mintak susu * mama die pun makan bersepah !




P/s : Furr baby baby tu sangat lembut, harap maklum.