Friday, September 23, 2011

study week

chocolate


chocolate lagi


How I wish I'm the one who got the golden ticket in Charlie and The Chocolate Factory !

Tuesday, September 20, 2011

Makan, lepak, study.

Bila masa masa nak final ni, memang ramai lah student student meroyan study. Masing masing semua buku kat tangan je. Kalau tak study kat dalam bilik, study kat library, kalau tak library study kat cafe. Lepas seminggu memerap kat dalam bilik, today my friends, my love and I pergi amik angin luar pulak. Kita lepak Secret Recipe Bandar Universiti *okay, secret recipe je pun. Actually tak rancang pun nak lepak sana, tiba tiba Atiq cakap nak makan cake, so the others pun nak join sama and they plan untuk study sekali kat sana sebab semua otak dah beku study kat bilik. Mula mula rasa macam malas je nak kua, then tanya Dinosaur nak follow dorang tak, then he said up to me. Hmm, apa lagi, lets go bebeh !


a cup of earl grey tea.

a slice of chocolate fudge cake
MAKAN. Lets starts with the cakes and drinks, tengok tu belum apa apa lagi dah makan. Macam mana nak diet awak ni wahai beby ? Just forget it, time time study ni memang tak boleh nak diet. Asik makan je sebab tension study *alasan kan ? Haha. Well of course kalau dah dekat SR, tak kan lah tak rasa macam nak makan cake right ? Paling tak pun mesti nak tapau one of the cheese cake lah. 

LEPAK. Duduk lepak, berborak dengan study mate, gurau gurau sikit dengan Dinosaur, then photographers yang tak bertauliah ni semua mulalah menunjuk bakat masing masing dengan mengambil gambar sana sini. gambar ape yang diambil pun tak tahu lahh. Haihh, tak ketinggalan untuk dorang ni jadi model sekali. Macam 2 in 1 kan ? Biasa lah, room mate siape ? Bebylah. Haha. 

STUDY. Bila mood serious tu dah datang mula lah semua amik beg, keluar kan notes and past sem exam papers. Muka semua berubah bila mengadap notes. Haha, baik semua room mate aku ni. Rajin rajin belaka, dekan lah korang sem ni :) heehee. Tapi, lepas beberapa minit, mereka menjadi seperti asal. Buka lappy, buat bising sikit, snap few pictures. I just love them the way they are. And you too love :)

Muka tengah concentrate ni. *rotate sendiri

Ct Zumalia Nadia


Hmm, ni lah muka muka yang ye ye sangat study tu. Tapi okay lah, dapat jugak chill kan kepala yang kusut ni, kalau tak asik duduk dalam bilik ngadap dinding. Rasa macam dah lama gila tak keluar dari campus tuh, sebab nak keluar pergi mana pun tak tahu, sorry to admit this, Perak is so BORING ! Walaupun duduk kat sini dah hampir 2 sem, I still tak rasa macam seronok or bangga duduk sini *why the hell I wanna bangga ? Okay okay, out of topic i know. Enter.

Great time guys, and to you too Mr. Dinosaur. Sibuk mengacau orang study, orang suruh die study boleh lagi nak main main. But thanks for the Q&A session, it really helps me with my revision. Heehee. By the way, did I mention about you looking good today, I mean really good *kipas sikit. Okay, tak tak, ikhlas dari hati. Thats why lah awak jadi boyfie kite :) 


Seronok makan  Kid's Meal. Heehee.

Okay you all, happy study :)
byee.

Monday, September 19, 2011

Happy Birthday mate :)

fara fairy ferrero roche :)



Happy birthday to you, 
Happy birthday to you,
Happy birthday to baby Elly shah alam seksyen 27,
Happy birthday to you :)


p/s : semakin sihat kau aku jaga 2 sem ni ehh, bagus bagus.

Wednesday, September 14, 2011

Oh its study time people.

Again its the end of the semester, bizz and buzz of people finishing their assignments and works. As for me, I have settled mine, walaupun dalam masa seminggu tu tak macam nak pecah pulak kepala ni nak siapkan 3 assignment. Tambah pulak dengan tutorials and tests, ohh tidak ! Memang thank you lah lecturers. Nasib baik semua nya sempat habis. So, study week had just started like few hours ago. Tapi mood nak study nan ado ! *as you can see I tengah berbelog ni haa. Boyfriend demam. Kawan kawan balik rumah pulak. Haihhh, mana tak hilang mood nak study. The best that i did was just planning and drafting my study week. Lame lahhh ! Lepas ni rancang macam nak letak stacks of books atas meja macam konon konon nak bagi semangat suruh study. *Boleh jalan ke ? Haha. Usaha usaha.

Disebabkan belum ade mood lagi nak study, so kite kene cari mood tu balik. Prepare meja study, kasih bersih suci, kasih cantik bersinar, baru boleh lega kepala nak fikir. Lagu lagu kat lappy semua dah up to date and disusun kat playlist. Then, time study tu mesti nak macam nak mengunyahkan untuk hilangkan rasa bosan or mengantuk, so pegi mart and shopping lah bende bende yang macam ni haa :





Tapi sebenarnya kalau makanan ni yang ada atas meja study korang, memang tak pandang lah buku buku tu semua kan kan ? Hahaha. Back to the mood thing, okay so steps yang macam kat atas ni semua adalah untuk mendatangkan balik mood untuk study tu sahaja. Yang lain adalah atas kemahuan masing masing wether to study or not. Dah kalau malas nau kau nak study pegi membongkang lagi baik *haa kan dah keluar bahasa melaka. So people, kepada anda anda yang mengambil final exams bersedialah untuk mengadap buku anda semua.



Selamat mengulangkaji  :)



Monday, September 12, 2011

another person with same attitude

I guess like i've been telling this kind of story a few times, but why am is till writing about it ? Sebab geram lah of course! The attitude, how can these people getting along with such an attitude like that eh. Okay people, dalam hidup kita ni ada kelebihan masing masing. Ada yang sikit, ada yang lebih. But most of the time, yang lebih tu telah disalahgunakan. I mean like show off. Oh my goodness.I know you have skills and you are good at it, but can't you think that there are bunches of peoples who are more better than you ? Alamak, kalau kau berlagak dengan orang yang salah buat malu jelahh. Haihh, kenapa lah orang orang ni berada disekeliling aku ? Penat, pelik and bosanggggggg !