Wednesday, September 14, 2011

Oh its study time people.

Again its the end of the semester, bizz and buzz of people finishing their assignments and works. As for me, I have settled mine, walaupun dalam masa seminggu tu tak macam nak pecah pulak kepala ni nak siapkan 3 assignment. Tambah pulak dengan tutorials and tests, ohh tidak ! Memang thank you lah lecturers. Nasib baik semua nya sempat habis. So, study week had just started like few hours ago. Tapi mood nak study nan ado ! *as you can see I tengah berbelog ni haa. Boyfriend demam. Kawan kawan balik rumah pulak. Haihhh, mana tak hilang mood nak study. The best that i did was just planning and drafting my study week. Lame lahhh ! Lepas ni rancang macam nak letak stacks of books atas meja macam konon konon nak bagi semangat suruh study. *Boleh jalan ke ? Haha. Usaha usaha.

Disebabkan belum ade mood lagi nak study, so kite kene cari mood tu balik. Prepare meja study, kasih bersih suci, kasih cantik bersinar, baru boleh lega kepala nak fikir. Lagu lagu kat lappy semua dah up to date and disusun kat playlist. Then, time study tu mesti nak macam nak mengunyahkan untuk hilangkan rasa bosan or mengantuk, so pegi mart and shopping lah bende bende yang macam ni haa :





Tapi sebenarnya kalau makanan ni yang ada atas meja study korang, memang tak pandang lah buku buku tu semua kan kan ? Hahaha. Back to the mood thing, okay so steps yang macam kat atas ni semua adalah untuk mendatangkan balik mood untuk study tu sahaja. Yang lain adalah atas kemahuan masing masing wether to study or not. Dah kalau malas nau kau nak study pegi membongkang lagi baik *haa kan dah keluar bahasa melaka. So people, kepada anda anda yang mengambil final exams bersedialah untuk mengadap buku anda semua.



Selamat mengulangkaji  :)



No comments:

Post a Comment