Sunday, January 15, 2012

Bosan, Lapar, Kenyang, Happy :)


BOSAN.
Ye, hujung minggu di Seri Iskandar, Bota, Perak yang agak suram dan membosankan. Tersedar dari tidur, bunyi bunyi burung berkicau serta silauan cahaya yang masuk terus melalui tingkap. Nampak sangat bangun tidur dah tengahari. Mandi, kemas katil, kemas meja sampai kemas. Lepas tu, duduk atas kerusi dan terdiam. Ape aku nak buat ni ? Ok on lappy lah, click kat folder American 2011 untuk refesh balik mood dengan lagu lagu tu. Tapi still rasa macam boring, macam dull je, rasa macam pelik pun ade. Cuba fikir kalau kalau ade kerja nak kene buat. Hmm. Baru teringat yang minggu ni memang tiada assignment mahu pun tutor untuk dibuat. *Macam rajin pulak nak buat kalau ade kerja kann. Aduhh, bosan lah macam ni. Click kat Heroes Shadow of Death untuk sambung semula perang yang aku stop semalam. Main punya main, kalah lagi. Ayoo, ape susah nau nak menang ni. Arghh, tension ahh. Tutup. 

LAPAR.
Ape nak buat ni ? LAPAR lah. Haa, makan lagi bagus, tapi kan semalam dah janji dengan room mate tak nak makan. Motif ? Sebab petang ni nak pergi makan steamboat so kene kosongkan perut. Aduhh, perut dah bunyi ni, dari pagi kot tak makan *padahal bangun tengahari. Hmm nampaknya terpakse lah tahan sampai petang :'( sob sob sob. Pukul 4.00 petang, semua orang dalam bilik senyap, mengadap lappy masing masing. Semua buat keras je, tapi Ain mulakan langkah yang advance. Nak ke uptown beli makanan, lapar kata nya. 10 minit lepas tu, Ain bawak balik makanan. Bile Ain invite je, yang lain datang makan macam piranha * ape teruk sangat perangai ni ? Haa, nampak kerakusan terhadap makanan budak budak ni. Bile dah dapat makan, masing masing muka happy. Senyap. Tapi aku lapar lagi.

KENYANG.
Dah pukul 5.30 petang, yeay masa untuk makan ! Semua orang pun cepat cepat siap memandangkan kawan Kak Azie dah tunggu kat bawah. Nasib baik le bero ni cepat datang amik kitorang, maka dengan cepat kitorang sampai kat MyRasa Steamboat :) I boyfriend pun nasib baik cepat, kalau tak memang aku bagi ceramah free lah kat kau. Haa, die sampai je ape lagi. Amik semua yang ade, ape segala bende semua di sapu nya. Dah macam 5 tahun tak jumpa makanan. Aku peduli ape, aku bayar kott. Mula lah adegan santapan yang dasyat oleh rasaksa rasaksa sekalian.

HAPPY.
Makan, habis, tambah lagi, makan, makan, makan. Haa. Sampai macam tu sekali tau punye makan.
Perut masing masing dah macam hippo mana tak happy. Tapi worth it lah bayar mahal mahal. Agak nya makcik tu menyampah sampai 5 kali aku hantar daging nak suruh die bakar. Lantak ahh. Burrpppp, kenyang nya. Penuh dah perut ni. Alhamdulillah.

rasaksa pelahap

bersepah gilaa meja

ni baru half round

gf bajet, bf gedik.

ape muka macam steam ni ?

room mates :)


p/s: Bila bosan, kita lapar. Bila kenyang, happy bukan main :) Alhamdulillah.

Friday, January 6, 2012

Tak akan pernah setahun.

Memang salah sendiri, tak perlu tuding jari nak salahkan orang lain. Nak buat macam mana, diri sendiri yang cari masalah. Pandai pandai lah tanggung. Kau seorang je dekat sana, kau kene ingat, kawan kawan tak ade nak tolong. Kau tu sendiri yang kene kuat, macam dulu jugak. Tapi mampu ke ? Itu kau sendiri lah yang tentukan. Orang lain tak boleh tolong. kau menangis lah macam mana pun, kau ingat semua benda boleh ulang balik ? Memang tak lahh.Ni semua salah sendiri perangai yang macam sial orang tu kata. Sedar lahh, kau tak macam ni dulu. Kau berubah dah melampau sangat ni. Kau tak mati, tapi hati kau tu mati. Kau tanggung jelahh, siape suruh perangai tu sial sangat. Menangis, dari dulu pun tu je yang kau mampu buat. Ape lagi, redha jelahh. Cakap banyak pun tak guna, bende dah jadi. Janji macam macam janji dah, tapi tak jalan jugak. Tenang lah hati.