Thursday, June 28, 2012

Dari Seri Iskandar Membawa ke Taiping Terus ke Hati

Salam guys. I'm in great mood to update my little crap now. So, have you guys read my previous entry ? About the whole " I hate Perak " thing ? I do take back my words after I've been through an exciting week with friends. We got ourselves a little short-on-budget trip which only costs us like RM60. Wondering where we were having fun is it ? Its Hutan Lipur Ulu Kenas, Kuala Kangsar. The place are so welcoming with the fresh air, clean and very systematic. Lets not read craps, just see these :






Maaf banyak gambar tidak dapat di publish kerana kami tidak memakai proper attire. And so that is the end of our Hutan Lipur Ulu Kenas trip. But not so fast, we then continue our trip to Zoo Taiping ! How exciting, yeayy ! Its actually only Atiq and I that excited going there, best apa pergi zoo ? Kenzz ? Haha, seems like tema trip ini adalah alam semulajadi yang berkaitan dengan pokok pokok dan haiwan haiwan. Macam subjek CTU sem lepas. Ehh ???








And lastly, Taman Tasik Taiping yang sangat heart melting ada bunga teratai, pokok cantik and tasik besar. Sangat adorable, sejuk mata memandang. As we passed by, adalah 2 3 couples of bride tengah photoshoot. Sangat sweet, dan kami pun tidak terkecuali :)





p/s : Perak isn't so bad after all.

Monday, June 18, 2012

Perak dah up ?

Hello. Its me again, the one who hate Perak so much. Why is it ? Sebab Perak lame ! Its so lame until all the people here don't know what the meaning of fun. Ehh tak, that is not the reason. I hate Perak because it's so far from where my family and friends are. That is. Then whats with the headline ? Perak dah up ? Is it ? Yes it is.

" Heyy, tak baik kutuk kutuk Perak. Kite sayang negeri Perak kite ni, kite pun dah 1/5 Perakian tauu " *eyelashes. Haha, well since masuk UiTM Seri Isky, the most thing I protest is the mall in Perak. 3 semester I survived with small old-fashioned Jusco Kinta and a very creepy  Ipoh Parade. Dalam 3 semester tu, adalah beberapa pembangunan untuk emporium yang membangun seperti Tesco Manjung, Tesco Seri Isky and Billion Seri Isky. Nampak tak betapa membangun nya Perak ni ? Errr. 

Luckily, on 29 March 2012 telah wujudnya 1 mall baru which is AEON / Jusco Station 18 located in Pengkalan and only 20 minutes away from Seri Isky. Duhh, finally ! So last weekend we pay a visit to the so-called-my-new-therapist-mall. The building structure is like Jusco Bukit Tinggi but the boutiques are way better than Jusco Melaka. Thats why I loveee Perak !! Errrrrr.




This is why kenyataan Perak dah up itu dikeluarkan. Maka dengan itu bersepah lahh student student from UTP and UiTM bershopping, berwindow shopping and ber so on. Tak terlepas jugak trip we all yang buat pertama kali di sana. Masing masing macam " eh tak nak lah shopping, eh tak nak lah habis kan duit, eh tak nak lah tak nak lah " tapi last last. Hmmmmmm. Masing masing kemain lagi angkut beg plastic aduhaii. Kalah aku yang excited nak shopping ni tadi. Hee. Nak tengok muka budak2 craving McDo ? Scroll bawah.






We had our fun, enjoyed our night watching Bittersweet perform at Dataran Ipoh and lastly tumpang lepak rumah Atiq handsome. Yeayy Atiq, aku cakap kau handsome. Ok bye.

Sunday, June 10, 2012

I hate this part right here.

This is the part where I feared the most. People may laugh, they may say this is silly but it hurt me a lot. I get scared, I feel hurt and I feel like I'm losing everything. People won't know how it feels, I'm the one who feel it. They can say pretty good words to me because it's easy to say.

Thursday, June 7, 2012

Kosong.


Kau melihat diriku. Seperti sesuatu. Yang mencabar dirimu. Akal dan mindamu. Kau mendustaiku. Kau bilang mereka tak tahu. Siapa diriku. Sedangkan kau juga begitu. Segala kata cacian. Yang telah engkau berikan. Membuatku rasa kosong...kosong. Setiap detik diperhatikan. Kau cari cara putar belitkan. Kau jadikan diriku kosong...kosong. Kini aku bangkit. Membuktikan yang ku tak sakit. Dengan segala perit yang kau berikan. Kini aku pantas berjalan. Bergerak ke hadapan. Dan akan ku buktikan. Siapa diriku yang sebenar kosong...kosong. Segala kata cacian.Yang telah engkau berikan. Membuatku rasa kosong .. kosong. Setiap detik diperhatikan. Kau cari cara putar belitkan. Kau jadikan diriku kosong...kosong. Segala kata cacian. Yang telah engkau berikan. Membuatku rasa kosong...kosong.


Monday, June 4, 2012

Again with them.

Okay this one is so planned. The motto is " Kumpul 1 hari seringgit until 25 hari " which means nak kumpul rm25 lah so that boleh pegi makan kat Seoul Garden. Sedih kan ? Padahal semua kaya kaya, aku je yang pokai. Tapi nak buat macam mana, duduk rumah mana ada allowance, semua hulur tangan kat mak bapak. Hehe, one thing that I like the most about us is the passion off food. Eventhough takde duit, sanggup jugak keluar lepak makan makan. Pernah sekali dalam wallet ada rm10, then Adah mengidam Mcdo. Langsung drive through Mcdo. Makan punya pasal jangan buat hal lah, haha. Tp memang salute lah they all, boleh tong tong punya orang. Tak berkira. Tak kira lahh banyak kali kene tong tong janji dapat jumpa. I love you guys :')


p/s : gambar gambar semua atas belas ihsan denan's blog







Reblog Denan's " Saturday Night "


It was Saturday night, obviously its not our "night out". Sebab apa ?
Sebab our night out is Wednesday which kitorang selalu lepak kat Pak Putra.
Padahal apa je ade kat mamak tu. Ehh adaa, ada triple naan chesee *Oh my !
Okay stop. Gaji baru je keluar that time tu yang bawak yayang2 ni keluar makan.
Yelah, before ni semua tong tong aku. Ni turn aku pulak tong2 besar punya kat you all.
Hee :)

Adah mok kite.
Kite bajet.
Pizza dah hot eh sekarang ?
4s dgn Note.
Denan :)




Attitude.


Dalam kehidupan seharian kita, pernah tak rasa nya diri tu bangga dengan apa yang kita ada ? Yes, we should sebab kadang kadang bangga ni buat orang lebih rasa konfiden dengan diri masing masing. But, we should know that there is the limit of to be proud. If we did get too proud of something, people will feel annoyed or sometimes people will give the “Ohh my gaddd !” expression, the  “ what the heck man ?” and the rolling eyes to you *sambil dalam hati korang menyumpah seranah. Korang nak ke ? Unless memang korang takde perasaan terhadap apa apa tohmahan. Hehe. What I’m trying to say is it is not good to be over proud, sangat sangat tidak bagus okay you all. Daripada ada kawan, langsung takde kawan. Daripada orang suka terus orang benci. Sy ada ramai kawan, kawan kawan sy kaya kaya *there you go  dah terbelagak. Tapi kawan kawan sy langsung tak berlagak, itu memang kualiti kawan yang sy cari. Itu taste sy, and they know how much I hate those bastards who shows off. So kids, the moral of the story is I don't give a shit to those mother fuckers.