Sunday, December 30, 2012

Hatyai : Day 1

Peeps, 2012 is already at the end and I’m wishing you guys a very happy new year and may 2013 will bring you happiness. So, I wanna share some memories left  in 2012 where I’m having a family holiday in Hatyai. The plan on having a holiday started when Ayah ask me to choose a destination for us to go for holiday. Cehh masa tu excited habis fikir mana tempat yang best yang teringin nak pergi, until ayah said between Singapore or Thailand. Suddenly I was like, ohhhhhhhhhh k. The journey starts on Friday night with Ayah selambe drive satu malam all the way from Melaka to Bukit Kayu Hitam, Kedah. Hebat tak hebat bro ? Because he enjoy sigh seeing rather than being in airplane. So we sampai at the immigration quite awal, tapi jammed teruk because Christmas eve kan, cuti panjang pulak tu so memang ramai lah yang masuk Thailand.


After we pass the border, we stop at our very 1st restaurant. Lapar sangat L





By renting a town car, the driver drove us from pekan Dannok to our hotel at Hatyai. Macam biasa I enjoy the view by wearing shade for like 4 to 5 minutes and then zzzzzzzzzzzzzzzz.  And we arrived.  Ayah said he need rest, so we resting like 2 hours and ready to jalan jalan in Hatyai town. Bebylahh is excited tho.








What I can assume here is their source of economy is berniaga, you can see stalls and hawkers everywhere. Masa pusing pusing bandar tu memang mata pandang kiri kanan sampai letih sebab nak tengok  satu satu item yang dijual.  After having tea, we move to next place where the 1st place Ayah excited for us to visit is Floating Market. Yeah Ayah the one who ‘excited for us’ k cause dia boleh kerek lah dia dah pergi sini banyak kali dengan Ibu. Zzzzzzzzzzz.  Anak anak dia ni noob lagi bertambah lame, sila beri tunjuk ajar Ayah.


Excited naik tukk tukk macam naik cruise. Lol










Finish with the floating market area, next we move to the non-floating market. LOL. This is my favorite part, please enjoy the pictures and you'll know why this is my favorite. I'm sure you guys gonna like it too. Tsk tsk :')










See ? See ? Told ya, haha mana boleh tak jadi fav part, ulat ulat dia yang sangat menggiurkan, plus its crunchy yet juicy. Errr yucks. I never gonna try one of em, tengok pun rasa nak muntah. But still new experience for me, tak pernah sekali dalam hidup dapat tengok orang makan ulat live depan mata. Thrill habes wa cakap lu. 

At night, we go to Hatyai downtown which is just down the street of our hotel. Untung betul check in situ depan tepi semua shopping mall senang nak merayau, tak payah amik tuk tuk nak g shopping apa semua. Oleh sebab Christmas eve so downtown lagi meriah daripada biasa, Christmas tree, Christmas carol, Christmas fair and all the Christmas stuff. Hujan renyai renyai so feeling feeling sikit snow turun haha. Sejukk, laparrr. And the food hunting starts !

Muka lapar ke apa tu Bu ? Haha









Omnomnomnom
Have you guys heard of a food, pulut serve with durian and kuah gula? I'm not sure what the name is but Ayah been addicted to this dessert macam orang mengandung. In 3 days, he bought like 8 boxes of them. Tak kira masa dia makan tapi memang sumpah sedap ! Tak heran lah tengok orang beratur panjang nak beli. 


End of day 1.





























No comments:

Post a Comment