Friday, May 31, 2013

End of semester break & Harapan

Hello again bloggers, its already 31st of May which means there's only a week left before my final semester starts. Yawn, how time does fly isn't it ? Well, gotta be fully prepare to face those haters, posers and lecturers. Its gonna be tough semester when I'm alone with all the subjects and final project, not literally. From what I heard, Ayah gonna send me back to the prison early than I thought. Duhhhh, boring !

Sedih. Sedih nak tinggalkan apa yang ada dekat Melaka. Apa ? Semua. Sayang nak tinggalkan, kalau boleh nak pack semua dalam beg bawak sekali, hmm tapi mana boleh kan. Eeee kalau fikir fikir boleh buat stress je, mohon haters, posers and whatever losers out there don't mess with me. I ain't got no time to deal with your cheap drama. Hope Nabilah gonna be strong enough next semester.


So today is my last day working as junior QS, great experience I tell you. 
Good bye Tany.





















Friday, May 3, 2013

#PilihanrayaUmum13 #GeneralElection13 - "Aku tak pro mana mana k."


Salam bloggers, how are you guys ? Demam pilihanraya maybe ? Haha, maklum lah sekarang kan musim pilihanraya. Mana mana kita pergi kiri kanan penuh dengan bendera, tak cukup bendera they are now using buntings and billboards untuk advertised kan parti masing masing. Kalau boleh ceramah tu hari hari diorang nak buat, tak kira lah kerajaan and pembangkang sama je semua. Fuhhh sekarang bukan main semangat, jangan nanti after election orang datang minta bantuan semua diam je haha.  

Aku ? Haha, aku tak cukup 7 hari nak jadi pengundi yang sah, tunggu lah 2018 nanti itu pun kalau aku ade hati nak mengundi. Tak bukan nak tunjuk matured ke apa nak lepak cerita hal politik ni semua, tapi rasa annoy lahh. Meluat gelagat orang yang konon pro/fanatik politik ni. Aku budak lagi ? Haaa budak macam aku ni lah next generation untuk election, nak tak nak kene ambil tahu jugak. Aku pun ade pandangan jugak, jangan jadi dungu perkembangan semasa langsung tak tahu.

Less than 24 hours nak mengundi, tak senang duduk masing masing. Ade je benda baru keluar, I mean come on lahh kalau setakat lagu "Jom Mengundi" tu I don't mind, ini cerita semua yang buruk buruk. Yang ni jatuhkan yang ni, yang tu jatuhkan yang tu. Its getting worst. Part yang paling sedih tu kebanyakannya orang Melayu, contoh kebodohan yang nampak :- orang besar chill   je bagi talk/lepak coffee house/konon turun padang/keluar duit tapi yang macai macai ni yang over konon bersemangat sampai bergaduh, kene tetak, bom sana sini, mati sia sia je. Ehh memang serupa macai perangai. Oh this is for both.

Kepada para pemimpin, kalau bagi talk tu biarlah berisi dan biarlah sedap sikit bahasa tu. Ini tak, aku yang muda ni nak dengar pun segan lahh. Ini ke tauladan, ini ke pengajaran yang you nak kami belajar ? Yes kami, the next generation. Lagi 5 tahun you expect kami nak bergaduh/bermusuh sesama sendiri ? Harap harap tak lah. Nak bersemangat tu boleh bukan tak, tapi jangan terlampau fanatik. Bila dah menang tak semua yang ingat kat rakyat. Itu je.


So, selamat mengundi. Anda mampu mengubahnya !
#PRU13 #GE13